Placuszki z cukinią i jabłkiem. Blw



Dzisiaj szybki przepis na dodatek warzyw na kolację, śniadanie czy jako przekąska w ciągu dnia. O czym mowa? Placuszki! Gdy byłam dzieckiem uwielbiałam, a jedliśmy je dość rzadko. Nie mówiąc już o takich z warzywami. Dość powiedzieć, że w ciągu ostatnich... hmmm... 10 miesięcy, zjadłam ich więcej niż w całym życiu! Dzięki Kuba! To dla niego przygotowuję je w różnych wersjach. Korzysta cała rodzina!

Placuszki z cukinią i jabłkami

1 duża cukinia
2 jabłka
2 jajka
3 czubate łyżki mąki pszennej
+ olej rzepakowy do smażenia

Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Jabłka ścieram na średnich oczkach. Mieszam z jajkami i mąką. Odstawiam na parę minut. Smażę na patelni z odrobiną oleju.

Olej można dodać do ciasta zamiast na patelnię i smażyć na suchej.

8 miesięcy +

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty